Menu


In deze blog beschrijven we hoe je Kaspersky optimaal installeert en instelt.

Download allereerst de nieuwste versie van Kaspersky via onze website.
Dubbelklik op de download om de installatie te starten.
In de meeste gevallen wordt er om een herstart van de computer / laptop gevraagd na installatie, voer deze uit.
Als de computer / laptop opnieuw opgestart is start Kaspersky met het volgende scherm:

scherm 1

Bij de keuze voor "doorgaan" volg je een kleine rondleiding door Kaspersky, wij adviseren deze rondleiding te volgen.

Als de rondleiding is afgerond, komt het hoofdscherm van Kaspersky Internet Security tevoorschijn. Vanuit dit scherm zijn diverse instellingen aan te passen en zijn ook eventuele meldingen op te volgen die Kaspersky geeft.
Wij adviseren enkele instellingen aan te passen na installatie van Kaspersky.
Klik linksonderin op het tandwieltje, klik op bescherming en schakel "Anti-Banner" in. Dit scheelt veel reclame op websites.

scherm 7

Klik vervolgens op "extra, meldingen" en vink de onderste vier opties uit, dus niet aangevinkt. Dit scheelt een aantal overbodige meldingen die Kaspersky kan geven. Met het pijltje linksboven kom je weer terug in het hoofdscherm van Kaspersky.

scherm 8 scherm 9

Tenslotte: Mocht in het hoofdscherm de melding staan dat de database moet worden bijgewerkt, klik op deze melding en voer de update uit.
Kaspersky installeert standaard ook het programma "Kaspersky Secure Connection". Met dit programma is het mogelijk om middels een VPN verbinding op internet te gaan. De meeste gebruikers maken hier geen gebruik van. Dit programma kan dan ook via de softwarelijst worden verwijderd. Meer informatie over Kaspersky Secure Connection en de kosten https://www.kaspersky.nl/secure-connection

De Kaspersky installatie is nu goed afgerond en de bescherming is actief. Mocht Kaspersky een melding geven, klik deze niet weg, maar lees de melding goed en onderneem indien nodig actie. Als je licentie verloopt is deze eenvoudig van SCH te verlengen.

Sluiten