Menu
Office365_1

Graag geven wij u nadere uitleg over de verschillende verkrijgbare Office pakketten.

De nieuwste versies van Office zijn Office 365 en Office 2016. Groot verschil tussen de beide opties is de betaling: jaarlijks via een abonnement of eenmalig. Bovendien is het ene pakket bedoeld voor gebruik op één computer tegelijk en het andere voor gebruik op meerdere computers.

Office 365: wat is het?

Office 365 is een abonnementsvorm op Office. Het pakket bevat de meeste recente versie van Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher en Access. Office 365 Home kost 99 euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u naast Office-programma's ook gratis updates, 1 TB (terabyte) online opslagruimte en maandelijks 60 belminuten om te bellen met Skype. Office 365 kan in totaal op vijf computers én op vijf tablets en vijf telefoons worden gebruikt. Daarnaast is er de goedkopere Office 365 Personal. Hiervoor betaalt u jaarlijks 69 euro. Verschil met de Home-versie is dat u het pakket slechts op één computer kunt installeren, plus op één tablet en één telefoon.

Office 365 is uit voorraad verkrijgbaar bij SCH. Ook voor verlenging van uw 365 abonnement kunt u bij ons terecht.

Office 2016: wat is het?

De goedkoopste variant, Office 2016 voor Thuisgebruik en Studenten, kost 149 euro, maar voor dat bedrag mag u het wel eindeloos gebruiken. Het programma is in grote lijnen gelijk aan Office 365. Maar er zijn een paar grote verschillen:

  1. Office 2016 kan maar op één computer worden gezet. Elke 90 dagen mag het op een andere computer worden gezet, bijvoorbeeld als uw eerste computer kapot gaat.
  2. Office 2016 omvat Word 2016 voor tekstverwerking, Excel 2016 voor berekeningen en tabellen, PowerPoint 2016 voor presentaties en OneNote 2016 voor aantekeningen. U krijgt er geen TB online opslagruimte en geen belminuten bij Skype bij, zoals bij Office 365.
  3. De goedkoopste versie van Office 2016 heeft geen Publisher, OneNote, Acces en Outlook. Deze zijn wel beschikbaar via Office 365.

Naast de Thuisgebruik en Studenten editie is ook de Thuis en Zelfstandigen editie verkrijgbaar. Deze heeft als extra Microsoft Outlook 2016 en kost 259 euro.

In de cloud

De nieuwste versies van Office kunnen bestanden automatisch online opslaan (dat hoeft niet). Dit heet opslaan in de cloud. Het betekent dus gewoon opslaan op internet. U hebt hiervoor een Microsoft-account nodig. Hiermee kunt u de cloud-opslagplaats van Microsoft gebruiken: OneDrive. OneDrive kunt u overigens ook los van Office gebruiken.

Gebruikers van Office 365 krijgen binnen OneDrive 1 TB extra opslagruimte, bovenop de 5 GB die bezitters van een Microsoft-account al gratis hebben. (De gratis opslagruimte was 15 GB, maar vanaf 2016 wordt dit teruggeschroefd naar 5 GB.) Groot voordeel van opslaan in de cloud is dat u op iedere computer met internet uw bestanden kunt raadplegen, ook wanneer u bijvoorbeeld bij familie bent of op vakantie. Zelfs als die computer geen Office heeft. Bovendien kunt u samen met anderen een document bewerken.

Zoals gezegd hoeft u met de nieuwste Office uw bestanden niet online op te slaan, u kunt de bestanden ook nog altijd op uw eigen harde schijf opslaan.

Eerste indruk

Wie een nieuw Office-programma opent, ziet niet een leeg bestand, maar een overzicht van recent gebruikte bestanden en favoriete sjablonen. Dat is handiger dan bladeren tot u het juiste bestand hebt gevonden. Office 365 toont voor iedere gebruiker zijn eigen bestanden en sjablonen. Hiervoor is het nodig om aan te melden met uw Microsoft-account.

Ook de functies 'Opslaan als' en 'Openen' zijn verbeterd. In de meeste gevallen is het niet meer nodig om te bladeren naar de juiste map. De mappen die u het meest gebruikt, worden meteen weergegeven. U kunt ook een locatie vastzetten, zodat deze altijd beschikbaar is.

Verder lijken er op het eerste gezicht geen hele grote verschillen te zijn tussen de nieuwste Office en de vorige Office (2013). Het uiterlijk is wat gemoderniseerd en beter te gebruiken op aanraakschermen. Maar globaal zijn dezelfde functies en knoppen aanwezig.

Advies

Wilt u weten welk pakket in uw situatie heeft beste is? Neem contact met ons op, of kom langs in de winkel.
Ook kunnen wij voor u het Office pakket van uw keuze installeren.

Sluiten